Dostřikná SDH Budilov 11.10.2008

21.12.2008 13:42

Krásný sobotní den jsme zahájili už v 10 dopoledne přípravou stolů a udírny na cvičišti. Po obědě jsme dovezli veškerý hasičský materiál a v půl druhé následoval nástup všech budilovských družstev. Bohužel nám začala už během druhého útoku trošku blbnout mašina, takže jsme se rozhodli vyměnit 12 za 15. Celou soutěž jsme tedy opakovali. Jako první šlo na start papírově nejlepší družstvo mužů, tedy Budilov A. Klukům se bohužel nepodařilo nasát, takže dostali N. Jako druhé přišlo na řadu Béčko. Letos jsme měli problém dát se vůbec na soutěže dohromady, ale na dostříkne se zadařilo – výsledný čas byl 24,70. Dalším družstvem byli vítězové prachatického poháru, tedy Budilov C. Kluci si hodně věřili, ale problémy na koši a savcích znamenali výsledný čas 34,31. Jediným zástupcem v kategorii Muži II byl Budilov C. Pánové se sešli sice jen ve 3 lidech, ale zbytek družstva byl doplněn z céčka. Déčko dosáhlo výsledného času 33,44. Po přestavení terčů následovali útoky Žen. Jako první šlo Áčko, kterému při prvním útoku chcípla mašina a druhý dokončili až časem 95,87. Následovalo Béčko, které bylo také značně posíleno holkama z Áčka. Holkám se útok povedl-výsledný čas 24,83. Následoval poslední útok v podání obhájců titulu, tedy Dětí z Budilova. Krásně rozeběhnutý útok bohužel přerušilo vycvaklé béčko na mašině. Děti i tak dosáhli výsledného času 39,40.

 

Po vyhlášení výsledků budilovské dostřikné, kterou letos vyhráli kluci Budilov B následoval srandamač. Srandamač spočíval ve vylosování postů dětského požárního útoku, vypití piva na ex a provedení útoku. Družstev se přihlásilo celkem 9 (Zdiměř, Surovec, Budilov A, Budilov C, Budahoří, Sudilov, Budilov B, Děti a Veteráni Budilov ) a bylo opravdu na co koukat.

Krásným časem 37,43 zvítězilo družstvo Zdiměře.

 

Díky krásnému počasí, DJ Davidovi, účasti hostů ze Sudoměře, Zdíkovce, ostatních diváků a nadšení všech členů SDH Budilov jsme prožili krásné odpoledne, které bylo zakončeno slavnostním ohňostrojem. Samozřejmě nechybělo chlazené pivo, víno, nealko a výborné klobásky z naší udírny. Po západu slunce jsme rozdělali oheň a bavili se až do půlnoci.

Vyhledávání

Kontakt

SDH Budilov Radek Novotný
Budilov 38
384 81 Čkyně