Brigáda 26.5.2007

26.05.2007 20:00

Sobotní brigáda probíhala v podobném duchu jako všechny předchozí -od rána od osmi hodin (kromě několika výjimek) až do večera. sestava byla celkem slušná a myslím si, že jsme udělali spoustu práce. Samozřejmostí byl oběd v podobě opečených klobás a nějaké to studené pivko se taky našlo.

 

  1. Vysbírání kamení z plochy hřiště - tento úkol byl jako stvořený pro naše děti. Celá skupina pod vedením jejich vedoucích a ještě kspolu s holkama se chopily kýblů, kolců a hurá na hřiště.
  2. Opětovné prosetí - jako největší zemědělec byl jednomyslně zvolen Pít, takže si vzal zástěru zástěru a doséval místa, kde se nám ještě neukázala tráva.
  3. Usazení a zaskládání trubky pro napouštění kádě - tento úkol dostal na starosti já spolu s Peťou a Slávkem. Doufám, že je to podle představ velitele. vyskládaná zídka z přírodního kamene.
  4. Zakopání uzemnění buněk - Bóďa se Slávkem zakopávali přesně podle pokynů našeho elektrošéfa Vlasty.
  5. Vybílení a úklid buňky pro občerstvení - malování měl na starosti náš hlavní štětkař Milda - až na pár kocourů to je docela dobrý ;o). Do úklidu se holkám raději nepleteme - ještě by nám to mohlo zůstat.
  6. Nátěr vnitřních prostor WC - když si je Pít předělal, musel si je i natřít :o)
  7. Zakopání kanálů pro odvodnění - Zadní část hřiště je určena pouze pro hasičské účely. Proto jsme se rozhodly zakopat odvodňovací kanály, které jsou napojeny přímo na hlavní drenáž hřiště. Úkolu se ujmul Radek s Peťou (Brďákem) a Slávkem.
  8. Úprava prostoru pro zázemí - tohoto úkolu se ujmul taťka (návoz kamení a štěrku) a pan Burian (rovnání kamení UNC). Na nás ostatních bylo už jen konečné dorovnání povrchu.
  9. Válcování - všechny urovnané plochy Fanda převálcoval.
  10. Úprava rozběžiště - navezení a rozvezení probíhalo podobně, ale protože je celé rozběžiště vyštětované a odvodněné, rovnali jsme vše ručně. V budoucnu bude na rozběžišti zámková dlažba, takže se bude vše ještě upravovat. Pro letošek zde bude pouze taneční parket.
  11. Rozřezání a složení dříví - snadný úkol pro naše lesáky Fandu s Bóďou.


Ještě jednou děkuji všem za účast na brigádě a obětavou práce.

Vyhledávání

Kontakt

SDH Budilov Radek Novotný
Budilov 38
384 81 Čkyně