Brigáda 4.10.2008

21.12.2008 13:33

Tuto sobotu jsme vyjimečně nebyli nikde na soutěži, ale na brigádě. Podle toho to ale bohužel vypadalo i s účastí. Ráno se sešlo pouze 7 statečných a k tomu hlavní úderná síla pan Burian spolu s jeho UNC. Kolem 10 dorazil z předchozího dne trošku unavenej Milda a po obědě přišli další dva kousky. Oběd byl tentokrát přímo exkluzivní. Pavluša s Klárkou uvařili gulášovou polévku, takže jsme se pěkně zahřáli a dobře najedli. Prestože se nás sešlo docela málo, udělalo se spousta práce. Kromě opravy zábradlí a posečení hřiště jsme zvládli vše, co jsme měli naplánované.

 

1. Usazení a zabetonování plotových sloupků kolem sběrného dvora

Na první pohled docela snadný úkol, ale vykopat skoro metrové díry pro betonové sloupky nebyla sranda. Pak přišlo na řadu natažení provázku, usazování a obetonování jednotlivých sloupků. Snad obec celé oplocení rychle dokončí, protože železo ze skládky nám víc ubývá než přibývá.

 

2. Vykopání a betonáž patek pod pergolu

Práce na pergole začali pečlivým rozměřováním. Pak přišla na řadu těžká technika UNC a o něco těžší ruční kolce, kterýma jsme odváželi vykopanou zeminu. Mezitím už druhá parta navážela kamení na betonáž patek. Po vykopání jsme znovu přeměřili výkopané díry a začalo se s betonáží. Od mýchačky přijížděl jeden kolec za druhým a tak nám práce rychle přibívala. Když jsme měli patky zabetonované do výšky terénu a celej plac vypadal jako kdyby jsme vlastně nic neudělali, přišel na řadu Nivelák. Pan Burian zaměřil výšky, osadili jsme dřevěné kaslíky, do nich kari síť a zabetonovali.

Vyhledávání

Kontakt

SDH Budilov Radek Novotný
Budilov 38
384 81 Čkyně