Nišovice a vyhlášení ŠHL

29.09.2009 19:09

Soutěž v Nišovicích:

Jelikož nám trošku příspěvky váznou, aspoň jedna akce by se měla napsatJ

Nastala poslední soutěž ŠHL 2009 a s ním i vyhlášení, které se odehrálo také v Nišovicích.

Ani v ten den nebylo rozhodnuto o vítězi, ačkoliv žernovické Áčko vedlo o 17 bodů před družstvem z Obytů. Každý ví, že v největší euforii se vždycky může něco pokazit.

Pořadí šlo od 15. místa k 1., takže naši chlapi z Áčka šli na řadu jako 4.

V podstatě útok měly rozběhnutý dobře, ale čas 20,47 stačil až na konečné 10. místo. Budilov B dosáhnul na čas 20,74 a to znamenalo v konečném pořadí 11. místo.

Škoda, budilovské Áčko se v závěrečném hodnocení, v případě lepšího umístění, mohlo dostat před kalenické Áčko i Béčko, kde bylo rozmezí minimálně bodů.

 

V soutěži holek nastávala velká překvapení. Všechny favoritky soutěže, jakoby chtěly nechat ochutnat i týmy, které se až ke konci ukázaly, číši prvních míst. Každopádně i když už o pořadí bylo rozhodnuto, přesto jsem čekala trošku větší odvaz. Bohužel u žernovických děvčat vypadlá proudnice, u našich holek B nezapojení béčka do mašiny (pěkně si u toho holky povídaly), u dolanských holek taktéž vypadlá proudnice – svědčily o tom, že možná v poslední soutěži bylo více nervozity (nebo únavy), než se čekalo.

Aspoň se zadařilo holkám z Áčka, kteří časem 22,99s konečně vybojovaly pohár za 1. místo.

Holky měly náležitě co oslavovat

 

Vyhlášení ŠHL:

Vyhlášení probíhalo v nišovickém sále (mimochodem velmi hezký sál). Jako první na řadu přišla děvčata. Holky z Budilova A se vyhouply z minulého roku o 4 místa a skončily na bramborové pozici, kdy zaostaly 10ti body za dolanskými děvčaty, což, myslím, není špatné skore. No a to, co jsme vůbec nečekaly a co hodně překvapilo, protože v letošním roce vyrostla na povrch velká konkurence v podobě holek ze Žernovic, holky z Budilova B opět obhájily 1. místo a staly se již podruhé vítězkami ŠHL. O to vzácnější je, že sestava letošního ročníku byla úplně nová a teprve se okoukávala. Jsem ráda, že to holky zvládly na jedničku.

Po společné fotce všech třech míst ( 1.Budilov B, 2. Žernovice, 3. Dolany) jsme se dočkaly vyhlášení mužů.

Myslím, že asi s celkovým umístěním kluci spokojeni nebyli - Budilov A 12., Budilov B 17. Od minulého roku pohoršení u každého týmu o 2 místa.

I když začáteční soutěž v Žernovcích se jim docela povedla, v Sudoměři si dokonce Áčko udělalo svůj rekord opět pod 20s (19,31s), Budilovské Béčko také (19,38s), přesto se pořád potýkali s časy vyššími než asi sami předpokládali. Snad příští rok bude lepší.

Po společné fotce 1. Žernovic A, 2. Obytů a 3. Dolan se konečně zábava rozjela.

 

Co si vybavuji, tak děkujeme Dáše za dort… Zapíjení z pohárů sice nebylo špatné, ale bohužel všechny nám drobet tekly, takže víno bylo asi úplně všude.

Tímto se omlouváme nišovickým hasičům za větší nepořádek pod stolem…

Tancovalo se, pilo, skákalo, šplhalo, vyměňovaly se dresy, navazovaly kontakty... až do rána.. Myslím, že nás nišovický chapci vyháněli kolo 5. hodiny, kdy jsme šli spát do klubovny, kde si vybavuji, že tam bylo nehorázné množství lidí.. Snad jsme nedělali nějaké vyvrhelnosti

 

Ráno, jako každoročně, bylo podáváno pivo s česnečkou, resp. Česnečka a kdo chtěl, dal si k ní i pivo (oni ti žernováci hrozně pijou). Bohužel se stalo, že i na některé zbytky nedošla (česnečka)

 

Odjížděli jsme okolo 10., 11. ráno…

 

Takže doufám, že zábava bude pokračovat na Dostříkné…

Vyhledávání

Kontakt

SDH Budilov Radek Novotný
Budilov 38
384 81 Čkyně