Budilov 5.7.2008

08.07.2008 20:00

Nastal nám den s datem 5. 7. 2008. Den, jenž bychom mohli bez nadsázky označit jako „budilovský“ svátek. Už od rána se vše připravovalo do detailu – správně nastavené terče, časomíra, postavené stánky s masem, klobásami, pivem - a to vše za zvuků aparatury DJ Davida.

Chtěli jsme se předvést – ukázat všem naši novou základnu ze zámkové dlažby a perfektně střižený trávník hřiště, na němž  jsme chtěly podat nejlepší výkony. Uspořádaly jsme 2 ligy – ŠHL a Prachatickou ligu. 

Prachatickou ligu reprezentovaly holky z Áčka a muži s Céčka. Nejdříve odběhly holky, jež s časem 26, 76 zaostaly o pár setin za 1. místem, které získaly shodným časem holky z Vlachova Březí a Ktiše. Soutěž se běhá na jednotnou mašinu, takže 2. místo byl velký úspěch a zajistilo nám jeden z celkových 4 pohárů.

Pak následovaly muži z Budilova C. Kluci samozřejmě přemýšleli o nejvyšších postech, ale vůbec netušily, že s perfektním časem 26,79 vybojují 1. místo. Pro celé družstvo to byl nadherný pocit, protože vyhrát soutěž doma je sen každého družstva.

ŠHL se běžela současně s Prachatickou soutěží a muži z Budilova A nastupovaly jako 10. Časem 20,65 zaostali o 2,01 vteřiny za 1. místem, jež vyhrály žernovičtí kluci. Byla to první 18tka na letošní soutěži ŠHL. Snad už se budou naši jen zlepšovat. Kluci z Budilova B v úplně nové sestavě dosáhly s časem 22,03 na 9. místo. V obou družstvech zavládla spokojenost.

V kategorii žen  jsou síly hodně vyrovnány a  v podstatě je to soutěž tří družstev - všichni si určitě pamatujeme minulý rok, kdy jen pár setinek rozhodlo o prvních 3 místech. I letos všechna 3 družstva měla čas 21, ale perfetním útokem se  povedlo holkám z Béčka časem 21,09 vybojovat 1. místo a navíc vylepšit  jejich osobní rekord . Snad Putovní pohár, jež získaly, udrží dlouho doma v Budilově:-)

Nakonec nám udělaly radost děti, které s časem 20,62 vybojovaly 3. místo.

Ve finále dosáhli kluci z Áčka časem 16,48 na druhé místo a završili tím celkově úspěšný den.

Dle ohlasů diváků i zúčastněných družstev  to byla asi nejzdařilejší soutěž v celé historii Budilovského poháru, nejen díky celé organizaci a průběhu soutěže, ale také díky krásnému počasí.

Po ukončení soutěže jsme se dočkaly Zahradní party, na níž hrála velmi pěkně skupina Defakto. Slavení, tanec a zábava nebrali konce. Večer dokonce zpestřili kluci z SDH Přechovic a z SDH Zdíkovec fotbálkem a následném exování piva na čas:-))

Co říct závěrem? Všem, kteří se podílely jakkoliv na přípravě a zajištění průběhu soutěže a zahradní párty velmi děkujeme, protože udělat soutěž na tak vysoké úrovni se podaří  jen opravdové partě lidí. Myslím, že ten stres za to opravdu stál;o). Také děkujeme těm, jež se této soutěže zúčastnily a vydržely co nejdéle. Doufáme, že za rok se opět setkáme.

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Budilov Radek Novotný
Budilov 38
384 81 Čkyně